Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vad för typ av intyg behöver man till Albanien?

Hej!
Behöver jag både ha ett personbevis på engelska samt ett intyg som styrker att min exman samtycker till att min dotter reser med mig till Albanien? Min dotter är 17 år. Jag undrar vilken typ av intyg han ska skriva? Finns det något färdigt formulär? Ska både personbeviset och samtycketintyget stämplas av Notarius Publicus?
Mvh
Grethe

Kommentarer

 • Hej Grethe,

  De lokala myndigheterna kräver i vissa fall dokumentation när du reser med barn till Albanien (gäller barn under 18 år). Du måste kunna styrka familjeförhållandet med underlag på engelska som har stämplats från offentlig notarie (Notarius Publicus). Tänk på att i god tid beställa de dokument du behöver och validering hos offentlig notarie. Det räcker inte med Skatteverkets stämpel. Personbevis beställer du från Skatteverkets hemsida.  Alla dokumenten måste stämplas av en offentlig notarie och vara på engelska.  

  Gå in på länken nedan för att se vad som gäller för just dig och respektive ort i Albanien. Du hämtar även intygen här:
  https://www.apollo.se/resor/europa/albanien/inresa-till-albanien?freetextsearch=albanien

  Glöm inte att lämna passuppgifter till oss om du reser till Saranda, Himara eller Dhermi.

  Med vänliga hälsningar
  Ylva
 • Ok, förstår dock fortfarande inte vilket intyg min exman ska skriva. Finns det ett formellt intyg att fylla i någonstans eller skriver han ett egenformulerat?
  Ursäkta min tröghet!

  Mvh Grethe
  Grethe
 • Hej Grethe!

  Om ni ska resa till Saranda, Dhermi eller Himara så finns det redan färdiga blanketter som ni kan ladda ner här https://www.apollo.se/resor/europa/albanien/saranda/inresa-till-saranda?freetextsearch=saranda.

  Går resan till Durres Riviera och om barnet reser med endast en förälder ska den andra vårdnadshavaren ge sitt medgivande via ett skriftligt intyg på engelska. Ni hittar mer information kring detta här https://www.apollo.se/resor/europa/albanien/durres-riviera/inresa-till-durres-riviera.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Undrar om det är en apostille eller bestyrkande stämpel som behövs?
  Grethe
 • Hej Grethe,

  Dokumenten behöver stämplas av en offentlig notarie (Notarius Publicus).

  Med vänliga hälsningar
  Mathilda Contact center
 • Men snälla ni, jag ställer massa frågor och ni svarar bara precis som det står på er hemsida och jag är läskunnig. Om inte ni kan svara på mina frågor kan ni hänvisa mig var jag kan vända mig? Det är ju ändå ni dom säljer resan? Min sista fråga som jag ställt till er är vilken stämpel det ska vara på dokumenten - apostille eller bestyrkande. Det är Notarius publicist som undrar.
  //Grethe
  Grethe
 • Hej Grethe!

  Notarien stämplar intyget för att validera att det är äkta. Stämpeln ska vara bestyrkande.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Notarien undrar om bestyrkandet ska ske genom apostillie eller inte.
  Jag har ingen aning om vad detta betyder!

  Mvh
  Grethe
  Grethe
 • Hej Grethe!

  Ja den ska bestyrkas med en Apostillie

  Med vänlig hälsning

  Daniel W Contact Center
 • Hej Grethe!
  Hur gick det, räckte det med egenskrivet intyg? Jag blir inte klok på det, åker dit i augusti och det är så stesssnde när man inte får tillräckligt med info.
  Mvh Malin
  Malin
 • Hej! Har varit i kontakt med Albaniens ambassad i stkhlm och enl dem behövs inte medgivande till resa med minderårigt barn av den andra föräldern nu sen Albanien oxå är med i Schengen. Hur ser ni på det?

  Mvh
  Grethe
  Grethe
 • Hej Grethe

  Okej det är inte den information vi har. Vi rekomenderar att ha de intyg vi anger på vår hemsida för att undvika problem vid inresa.
  https://www.apollo.se/resor/europa/albanien/inresa-till-albanien

  Med vänlig hälsning

  Daniel W Contact Center
 • Hej!
  Åker till Durres Riviera i augusti och jag undrar som många andra vad för skriftligt intyg jag ska ha med som åker utan andra föräldern? Ser inte att Grethe fick svar på den frågan.. Ett egenskrivet intyg??
  Resten kan jag läsa mig till.

  Mvh Veronica
  Veronica
 • Hej Veronica!

  Om ni har delad vårdnad och den ena föräldern åker på resan med barnet så behöver den andra vårdnadshavaren skriva ett eget intyg på engelska där denne ger sitt medgivande till resan. Detta dokument ska sedan stämplas av en notarie.

  Vänliga hälsningar,
  Elin Contact Center
 • Hej på er! Vi skaffade allsköns intyg och la 2000 kr på det men det var precis som personalen på Albaniens ambassad sa, inga intyg behövdes! 2000kr i sjön!

  Mvh
  Grethe
  Grethe Gustasson
 • Hej Grethe!

  Den informationen som vi har gällande de intyg som behövs för resa till Albanien kommer från de Albanska myndigheterna. Hur dessa dokument granskas när man väl är på plats kan vi däremot inte påverka.

  Vänliga hälsningar

  Elin Contact Center
 • Hej!
  Efter kontakt med er på Apollo ikväll så ska man hitta ett intyg med att resa med minderårigt barn och bara en förälder på er hemsida som man ska kunna skriva ut. Hittar inte den där resten av informationen om durras riviera står.
  Kan ni skicka länken här så man smidigt kan skriva ut den osv?
  Andrea
 • Hej Andrea,

  Om du ska åka till Durres Riviera så kan du skriva ett eget intyg på engelska. Detta intyg ska sedan stämplas av notarius publicus.

  Med vänliga hälsningar
  Mathilda Contact center
 • >Hej Apollo! Kan ni inte lägga ut ett dokument eller mall till hur man ska skriva sitt egna intyg även när man ska åka till Durres Riviera?
  Känns väldigt förvirrande nu när man aldrig gjort detta innan så lite bättre hjälp vore toppen. Är väl ganska viktigt att det blir rätt information i intyget antar jag.
  Dessutom vore det väldigt skönt med lite hjälp med formuleringen
  Anette
 • Hej Anette!

  Vi har dessvärre inget intyg som man kan fylla i från deras ambassad, den information som dem har meddelat oss är att resenärer fyller i ett eget medgivande på engelska som signeras och stämplas av notarius publicus.

  Vänliga hälsningar
  Elin Contact Center

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.