Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Behöver man adapter i Dubai?

Vad är det för typ av eluttag på Hilton i Ras-El-Khamin i Förenade Arabemiraten?
Bengt

Kommentarer

 • Hej Bengt!

  På hotellen i Dubai behöver man adapter på 220/240 volt. En del hotell har adapters som man kan få låna, men vi rekommenderar att man har med sig detta för säkerhetsskull. 

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Tack för svar men inte till någon hjälp. Min fråga är vilken typ av adapter man behöver. Vilken internationell standard har vägguttagen på Hilton i Ras-Al-Khamin? Är det brittiskt 3-stift eller amerikanskt två flata stift eller något annat. Är det 110V eller 220V?
  Bengt
  bengt
 • Hej Bengt!

  Adaptern som man kan använda på hotellen i Dubai är den Brittiska varianten med 3 stift. Den ska ha 220V-240V. Har du fler frågor kring adapter i Dubai kan du maila direkt till vår personal som jobbar där till dubai@apollo.se

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Hej!
  Behöver man om ja, hurudan adapter skall det vara på Radisson Blue Resort i Fujairah, Förenade Arabemiraten?

  Tacksam för svar.

  Uffe Tilljander
  Uffe Tilljander
 • Hej Uffe

  Ja, det behöver du. Elnätet går på 220 volt precis som i Sverige, men alla eluttag i Dubai är gjorda för kontakter av brittisk typ med tre pinnar. En adapter är ett måste.

  Ibland finns det eladapter att låna på hotellen, men ta med en egen för säkerhets skull. Om du glömmer, finns de att köpa på flygplatsen när du landat och i massor av butiker.
  Numera finns ofta USB-uttag på hotellrummen i Dubai, ibland vid skrivbordet och ibland vid sängen. De gör att du kan ladda telefoner, kameror och liknande prylar utan att ha en adapter.

  Vänligen


  Linnea P Contact center

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.