Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur länge måste passet vara giltigt för resor till Grekland?

Hej. Jag hörde i förra veckan  att polisen i Göteborg och Kungsbacka har extremt lång tid för att utfärda nya pass. Jag min fru och vår son 9 år har bokat en resa med Apollo till Kreta i v26. 2018 och sonens pass går ut i sept. 2018. Om jag kommer ihåg rätt ska passet gälla 6 månader efter hemresa. Stämmer det ? Hur ska vi göra ? Resan är bokat och betalt

Kommentarer

 • Hej Åke!

  Om ni är svenska medborgare så måste passet gälla under hela vistelsen i landet. Har ni andra medborgarskap hänvisar vi till det grekiska konsultatet på telefon 08-545 660 15.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Så passet behöver inte vara giltigt 6 månader efter vi reser till Kreta ?
  Åke
 • Hej Åke!

  Är ni svenska medborgare så behöver passet endast vara giltigt under tiden som ni är på resan.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Hej!
  Om en vecka åker vi till Rhodos.
  Barnens pass går ut  14/6.
  Vi kommer hem 3/6.
  Om jag fattar det rätt då ska det inte vara några problem hoppas jag!

  Lina
 • Hej Lina
  Ja. 
  För svenska medborgare krävs inget visum för inresa till Grekland, men ditt pass måste vara giltigt under hela ditt besök i landet.
  Linnea P Contact center
 • Hejsan. Om man ska åka till kreta från Sverige, måste man alltid uppvisa passet för att kunna resa? Vad händer om man uppvisar ett spärrat pass? Är det alltid krav på att visa sitt pass för att kunna resa till kreta?
  Lottis
 • Hej Lottis!

  För svenska medborgare så måste man antingen ha ett giltigt pass eller ett nationellt ID-kort för att resa till Grekland. Något av dessa ID handlingar måste uppvisas vid incheckningen.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Hej!
  Vi åker med Apollo till Skopelos nu på lördag 30/6 och min dotter upptäckte precis att hennes pass är kvar i studentlägenheten i Norrland. Kan hon åka med sitt nationella ID eller måste vi ordna ett provisoriskt pass?
  Anna-Karin
 • Hej Anna-Karin,

  I många länder måste du kunna styrka din identitet och ditt medborgarskap vid incheckning på hotell eller på anmodan av polis eller annan myndighet. Pass är i dessa fall oftast den enda giltiga identitetshandlingen. Vi rekommenderar därför att du alltid tar med ditt pass, vart du än reser. Detta gäller såväl barn som vuxna.

  Med vänliga hälsningar
  Ylva
 • Hej! Reser snart till Lanzarote. Måste passet vara giltigt 6 månader efter hemkomst vid resa dit eller räcker det att det är giltigt till hemkomsten?
  Anna-Carin
 • Hej Anna-Carin

  Spanien
  För svenska medborgare krävs inget visum. Passet måste vara giltigt under hela din vistelse i Spanien. Observera att körkort eller vanliga id/bankkort inte är godkända resehandlingar. För mer information hänvisar vi till Spaniens konsulat på telefon 08-667 94 30.

  Denna informationen hittar du på följande länk: https://www.apollo.se/infor-resan/bra-att-veta/pass-visum

  Vänligen
  Linnea P Contact center

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.