Strejk

Hur påverkar det mig om ett av era bolag, tex SAS, strejkar?

Kommentarer

 • Hej Emelie,

  Oavsett vad som händer om det är strejk eller andra omständigheter som gör att din resa berörs så kommer vi att ta kontakt med dig och informera om vad som gäller i det läget.

  Med vänlig hälsning
  Elin Contact Center
 • Hej!
  Om det blir strejk vid midnatt 00.00 den 26 april, gäller det då hela den dagen eller är det från kvällen den 26 kl 00.00 o från lördagen och den 27 april som det är strejk i så fall?
  Vad händer med bokningen etc om det blir flygstrejk den 26 april 2019 och vi inte kommer iväg den dagen? Kan det bli väntan i flera dygn eller bokas det av? Får man tillbaka betalningen osv?
  Mvh
  Angelika

  Angelika
 • Hej Angelika,

  Vi vet inte när eller om dem kommer att strejka och kan då inte gå ut med exakt information vad som kommer att gälla förrän det är fastställt. Vi kommer att kontakta dig med information om vad som händer och vad som gäller om din resa berörs.

  Vänliga hälsningar

  Elin Contact Center
 • Kan man avboka resan och få pengarna tillbaka? Vi flyger med er (SAS) den 27 april.
  Maria
 • Hej Maria
  Om du väljer att avboka din resa, när det inte pågår någon strejk kommer avbokningen att ske mot ordinarie avboknings regler.
  Dem finner du på denna länk: 
  https://www.apollo.se/infor-resan/resevillkor/resor-bokade-fran-1-augusti-2018 

  Vilket betyder att har du inget öppetköp på din resa kommer det att ske mot avbokningskostnad.

  Vänligen
  Linnea P Contact center
 • Hej! SAS varslar för strejk den 26 april 00.00. Vi reser kl 07.00 den 26 med er och SAS. Vi behöver veta i god tid vad som händer. Ni bör kunna skicka ut ett meddelande föera dagar innan med ett mail där ni skriver ”I händelse av att varslad strejk träder i kraft kommer följande att gälla er resa...” Då vet vi 00.01 om vi skall sova tre timmar, gå upp mitt i natten, parkera dyrt och åka alla milen till flygplatsen eller packa helt andra grejer och dra på en roadtrip. Jag hoppas att vi flera dagar innan kan få info med vad som gäller om 1) Strejken avblåses (då åker man naturligtvis som planerat). 2) Ni får ett ersättningsflyg då och då med det och det flygbolaget. Är det så? Jag hoppas dessutom att få kompletterande info kl 00.01 med bekräftelse på vilket. Kan ni konfirmera att det är så det kommer att gå till? M v h Caroline
  Caroline
 • Hej Caroline,

  om det fastställs att det blir en strejk så tittar vi på lösningar för att alla våra resenärer ska kunna åka iväg på sin semester. Vi kan inte garantera eller utlova hur dessa lösningar kommer att se ut då vi inte vet om det kommer bli en strejk.

  Om det blir en strejk kommer vi att skicka ut information om vad som händer och vad som gäller så fort som möjligt till alla våra resenärer som drabbas.

  Ingen av våra gäster behöver hitta information själva, vi ordnar med detta om det blir aktuellt och kontaktar dig så snart vi kan när vi har information att dela.

  Vänliga hälsningar
  Elin Contact Center
 • Hej! Tack för svar, men jag undrar fortfarande om vi kommer att meddelas några dagar innan att om strejk utbryter som varslat sedan en månad tillbaka händer A och om strejk inte utbryter händer B. Jag utgår från att ni redan nu har en reservplan då ni ju vet exakt vilka resenärer ni har. Jag antar att ni inte börjar planera klockan 00.01 den 26/4. Vi önskar ett meddelande några dagar innan där alternativen framgår. Sedan vet vi naturligtvis att strejken kan avblåsas och då agerar vi som vanligt. Vi uppskattar inte att i onödan hållas i ovisshet fram tills vi skall gå upp. En timmes sömn innan vi åker ner är nämligen inte tillräckligt. Därför emotser vi info om vilka alternativ ni planerat i mycket god tid. Hoppas att det fungerar.
  Caroline
 • Hej,

  Vi kommer att gå ut med aktuell information till alla som berörs så snart det finns någon sådan information. I dagsläget har vi ingen information att skicka till dig då vi inte vet om eller hur er resa kommer att beröras.

  Vänliga hälsningar
  Elin Contact Center
 • Hej!
  Nu är det knappt 4 dagar till min resa till kreta 26/4 kl 00.07 och pilotstrejken bryter ut 26/4 00.00 om inte parterna kommer överens vilket jag inte kan se någon notis om att de gjort. Om det blir strejk borde ni nu veta om det finns andra flyg tillgängliga som vi kan bokas om till eller nej vi har inga andra flyg så blir det strejk blir det ingen resa.Det är mkt som ska fixas om det blir strejk med avbruten semester mm eller om det inte blir som delegationsordning på jobbet, omprioriteringar mm. Som det är nu måste alla varianter förberedas.
  Mvh
  Klas
  Klas
 • Hej Klas,

  Det är inte klart än om det blir en strejk eller inte. Om en strejk träder i kraft så kommer givetvis alla berörda att kontaktas med information och eventuella åtgärder. Jag förstår att du liksom många andra är oroliga för detta, och jag vet att det ligger mycket planering bakom en resa. Men i dagsläget kan vi inte ta till några åtgärder innan vi vet om det blir av.

  Med vänliga hälsningar
  Mathilda Contact center
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.