Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur får jag ett visum till Egypten?

Hur får jag ett visum till Egypten?
Apollo Contact Center Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej
  Detta bokas och betalas i samband med beställning av din resa när du bokar en charterresa. Visumet kostar 260:- och erhålls på flyget.

  Med vänlig hälsning
  Terese Contact Center
 • HEJ ! JAG HETER ATEFEH OCH JAG HAR UPPEHÅLLSTILLSTÅND I SVERIGE . JAG BOR MED MIN MAN OCH HAN ÄR SVENSK MEDBÖRJARE . VI SKULLE RESA TILL EGYPTEN MEN JAG VET INTE VAD SKA JAG GÖRA FÖR VISUM . JAG SKULLE DU  INFORMERAR MIG.
  TACK
  ATEFEH
 • Hej Atefeh!
  För inresa i Egypten krävs visum. Detta bokas och betalas i samband med beställning av din resa. För Svenska medborgare behövs ingen ansökan göras i förväg – visumet får du på flyget. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter det att du lämnat Egypten. Har du inget Svenskt medborgarskap ber vi dig kontakta Egyptens konsulat på telefon 08-459 98 70
  Med vänliga hälsningar
  Sofia
 • Hej
  Åker till Marsa Alam Egypten
  Bokade sista minuten resa
  vilket innebar att visumet måste betalas vid ankomst flygplatsen
  Vet Ni/ Du vilket valuta samt kostnad
  Tacksam för respons
  Jan
  Jan
 • Hej Jan

  För inresa i Egypten krävs det som du skrev visum. Detta bokas och betalas i samband med beställning av din charterresa. (Det står med på din bokningsbekräftelse).
  Visumet kostar 260:- SEK och erhålls på flyget.

  För svenska medborgare behövs ingen ansökan göras i förväg.
  Kolla noga att ditt pass är giltigt i minst sex månader efter det att du lämnat Egypten.

  Har du inget svenskt medborgarskap ber vi dig kontakta Egyptens konsulat på telefon 08-459 98 70 eller gå in på hemsidan.

  https://www.apollo.se/infor-resan/bra-att-veta/pass-visum?freetextsearch=pass%20och%20visum

  Linnea P Contact center
 • Hej, jag är svenskmedborgare men vill åka till Egypten med en kompis som är från BOSNIEN HERCEGOVINA. Får hon visum som jag när vi landar på flyg plats i Hurghada?
  Mvh
  Mile
  Mile
 • Hej Mile!

  Om man är svensk medborgare så kan man få visum via Apollo mot en kostnad på 260kr för inresa till Egypten. För frågor om andra medborgarskap ber vi dig kontakta Egyptens konsulat på telefon 08-459 98 70 eller gå in på deras hemsida.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Behöver jag som är svensk medborgare visum till Egypten för en veckas vistelse?
  Om ja, var och hur ansöker jag?
  Vad kostar det?
  Hur betalar jag, kontant eller med kort?
  Håkan
 • Hej,

  För inresa till Egypten krävs visum.
  Om du bokar en charter resa hos oss, så bokas och betalas visumet i samband med beställningen, detta kostar 260 kr och erhålls på flyget.

  Med vänlig hälsning
  Hanna Contact Center
 • Hej!

  Jag åker till Egypten den 17 januari och har betalat 260 kronor för visumet. Jag är svensk och brittiskt medborgare men har inte ett svenskt pass, endast brittiskt. Kommer jag att få visumet på flygplatsen?
  Richard
 • Hej Richard,

  Jag kan tyvärr inte svara på det, kontakta Egyptens konsulat på telefon 08-459 98 70.

  Önskar dig en trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar

  Mathilda Contact center
 • Hej, jag är en kinese med kinesisk pass, men jag har svensk permenat upphål.jag har bokat resa till egypten hos Apollo.

  Jag har försökt att ringa till 08-459 98 70, också skickat email till mail till embassyofegypt@telia.com för att ta reda på hur ska jag ansöka turist visum till Egypten, men jag fick inte kontakt med dom, ingen svarar på telefon, ingen svarar på min mail heller.

  Jag själv har tagit reda på att “chinese passport Holger with valid Schengen visa can obtain visa on arrival without criteria ”från Consulate General The Arab Republic of Egypt Shanghai China.

  Min fråga är : kan jag resa med Apollo och får ankomst Egypten visum med kinesisk pass?
  jag har bifogat bild från Consulate General the Arab Republic of Egypt Shanghai China.
  MVH
  Li  Li
 • Hej,

  Vi behöver hänvisa dig till ambassaden för svar på det.
  Får du inte tag på dem via telefon eller mail så har de en besöksadress i stockholm på Strandvägen 35.

  Med vänllig hälsning
  Hanna Contact Center
 • Det visa sig att mer än just jag har ett problem (ser min inlägg från 6 januari)  och därför tycker jag tycker att ni på Apollo borde reda ut det här. . Jag minns inte att det fanns information från Apollo vid bokning att man måste vara svensk medborgare när man betalade för visument.

  De svaren ni ger hjälpa inte. Jag har också som Li försökt att ringa till ambassaden men man kommer inte fram. Det går inte att nå via hemsidan heller. Jag har även försökt att söka visum via hemsidan men det funkar inte heller.Jag som bor i Borås har inte möjligheten att åka till Stockhom pga detta. Vad ska jag göra ?
  Richard
 • Hej Richard,

  Vi informerar om detta på vår hemsida, se länken nedan

  https://www.apollo.se/infor-resan/bra-att-veta/innan-avresa/pass-visum?freetextsearch=pass%20och%20vo

  För inresa i Egypten krävs visum. Detta bokas och betalas i samband med beställning av din resa. Visumet kostar 260:- och erhålls på flyget. För svenska medborgare behövs ingen ansökan göras i förväg.  Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter det att du lämnat Egypten. Har du inget svenskt medborgarskap ber vi dig kontakta Egyptens konsulat på telefon 08-459 98 70 eller gå in på hemsidan.

  Med vänlig hälsning

  Hanna Contact Center
 • Jag är svensk medborgare , har betalt och har ett pass som är gilltig till 2021 (ett brittiskt) . Hur är situationen för mig då ?
  Richard
 • Hej Hanna!
  Ja, det finns information på er hemsida, men eftersom det går inte fram som ni säga ringa telefon 08-459 98 70 eller på hemsida, då ni måste kan hjälpa oss.

  Det finns många kunder av Apollo är inte svensk medborgare, och många inte bor i Stockholm. Ni måste kan hjälpa lösa problem när det blir problem.

  Jag tror inte det är så svårt för ni Apollo ta reda på vad som händer med embassade av Egypten i Stockholm, ni kan faktiskt skicka en person dit och tar reda på hur ska vi göra !
  MVH
  Li
  Li
 • Hej

  Jag har ringt telefonummret som vi har hänvisat till 08-459 98 70
  De tar emot samtal måndag - fredag 14:00-16:00

  Med vänlig hälsning

  Daniel W Contact Center
 • Som jag och andra har skrivit  går det  inte att komma fram. Konstigt att ni inte vill hjälpa folk som har köpt en resa från er. Information ni ger ut (i.e om gilltigt pass ) är oklar.
  Richard
 • Hej

  Jag förstår att det kan kännas frustrerande att den Egyptiska ambassaden inte svarar. Vi vill självklart hjälpa våra resenärer i den mån det går. Men vi kan aldrig lova något gällande visumansökningar då det inte är vi som hanterar det.

  Är man svensk medborgare och har ett svensk pass så kan vi ordna med svenskt visum.

  Är man inte svensk medborgare har vi information om att man behöver kontakta Egyptens konsulat eller söka efter information på deras hemsida.

  Richard>> Jag har fått fram information på konsulatets hemsida att man som Brittisk medborgare kan ansöka om visum på plats för (Nationality Visa upon arrival at the airport in Egypt (30-day tourist visa) 25 USD

  Man kan även ansöka om visum via konsulatet för en kostnad av 400 SEK
  För mer info kolla deras hemsida
  http://embassyofegypt.se/consular%20services/non-egyptians/passports%20%26%20travel/visa%20requirements.html


  Med vänlig hälsning
  Daniel W Contact Center
 • Hej Li

  Enligt konsulatets hemsida behöver man som Kinesisk medborgare ansöka om Visum. Detta är inget som vi på Apollo kan hjälpa till med.

  På konsulatets hemsida finns det information om hur du ska gå till väga.

  http://embassyofegypt.se/consular%20services/non-egyptians/passports%20%26%20travel/visa%20requirements.html

  Med vänlig hälsning
  Daniel W Contact Center
 • Information du ger nu Daniel (dvs Är man svensk medborgare och har ett svensk pass så kan vi ordna med svenskt visum.) är inte det samma som var på Apollos hemsida när jag betalade. Information var att man måste har haft ett pass som är giltigt i minst sex månader efter det att du lämnat Egypten. Det har jag (ett brittiskt) Jag antar att ni komma att betala tillbaka den summan som jag har betalade i onödan.
  Richard
 • Hej Richard!

  När du bokar en resa på våran hemsida så läggs kostnaden för visumet på 260kr på automatiskt på resan. I och med att man inte fyller i några passuppgifter vid bokningen så känner inte vårat system av om du är svensk medborgare eller inte.

  Självklart kan vi plocka bort avgiften för visumet om du tar kontakt med oss med ditt bokningsnummer. Du kan nå oss på 0771- 37 37 37 eller på bokning@apollo.se .

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center
 • Hej har resa dokmnet pass behöver man visum.får man visum där drikt eller ?

  Sam
 • Hej Sam!

  För inresa i Egypten krävs visum. Detta bokas och betalas i samband med beställning av din resa. Visumet kostar 260:- och erhålls på flyget. För svenska medborgare behövs ingen ansökan göras i förväg. Passet måste vara giltigt i minst sex månader efter det att du lämnat Egypten. Har du inget svenskt medborgarskap ber vi dig kontakta Egyptens konsulat på telefon 08-459 98 70 eller gå in på hemsidan.

  Med vänliga hälsningar,
  Agnes Contact Center
 • vi ska åka till Egypten över jul och nyår, jag är svensk medborgare men inte min fästman. Han har ett svensk uppehållstillstånd men persisk pass, har flera dagar försökt att ringa den Egyptiska ambassaden men kommer inte fram!
  Har hört att iranier inte får visum till Egypten stämmer detta, finns det en mailaadress man kan maila om och fråga, istället för jag vägrar köpa biljett för att sen inte kunna åka?
  Banafsheh
 • Hej Banafsheh,

  för frågor om inträde i Egypten med annat medborarskap än svenskt behöver ambassaden ge den informationen. Kontaktuppgifter till dem hittar du på deras hemsida och även här:

  084599860
  Strandvägen 35,
  114 56 Stockholm
  embassyofegypt@telia.com

  Med vänliga hälsningar
  Elin Contact Center
 • Hej,
  Jag och min dotter ska åka med Apollo till Egypten en vecka med start den 1 januari 2020. Vi är båda svenska medborgare och har pass som är giltiga fram till 2022. På er hemsida står det att jag skulle ha fått en fråga om att beställa visum när jag beställde resan men jag fick dock ingen sådan fråga. Kan ni hjälpa mig att beställa visum för mig och dottern eller tala om hur jag bär mig åt?
  Hälsningar
  Pontus
  Pontus Oscarsson
 • Hej Pontus,

  Har du bokat en charterresa med oss så ingår visum på din resa och detta fås vid ankomst i Hurghada. Visumet ska även stå specificerat i prisspecifikationen på din bokningsbekräftelse.

  Med vänlig hälsning
  Linnea K Contact Center

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.